SEMPL > Novice

V Portorož prihaja znana tekstopiska Vikki Ross

3.10.2019

V Portorož prihaja znana tekstopiska Vikki Ross

Med letos zavidljivo žensko zasedbo, zaenkrat je med razkritimi govorci 21. konference SEMPL kar polovica žensk, zagotovo izstopa Britanka Vikki Ross. Kreativna genialka, svetovno cenjena tekstopiska in ustanoviteljica gibanja #copywritersunite je glas v ozadju največjih svetovnih blagovnih znamk.

Vikki Ross je že pri dvanajstih letih vedela, da hoče pisati. Tekstopiska je postala po golem naključju, ko se je v manjši piar agenciji javila, da bi napisala ponudbo za bralce. Bila je tako uspešna, da so jo takoj premestili v kreativni oddelek. Ko kasneje na trgu ni dobila službe kot tekstopiska, se je javila na oglas za poslovno asistentko v podjetju The Body Shop in ponovila zgodbo – na lastno pobudo napisala nekaj besedil ter postala ena od vodilnih kreativk v njihovem kreativnem studiu.

 

Od tam je šla njena kariera samo še navzgor. Do danes je nanizala številne zavidljive reference, kot so Sky, Tesco, Durex, Virgin Media, ITV, Expedia, Hotels.com. Za Vikki Ross pravijo, da je glas za več blagovnimi znamkami, kot bomo kadarkoli izvedeli. V letu 2017 so jo uvrstili na seznam top 30 vodilnih kreativk na svetu. Je mentorica mladim, predavateljica tekstopisja na največkrat nagrajeni šoli oglaševanja, kot strokovnjakinja za znamčenje in ton komunikacije blagovnih znamk pa svetuje podjetjem po celem svetu kako komunicirati.

 

Vikki Ross bo na SEMPL-u navdušila s predavanjem »Znamkin glas vs. dolgčas«. Prijave in posebni popusti za vse, ki bi se želeli SEMPL-a udeležiti prvič so še vedno na voljo.

Tine Lugarič

Tine Lugarič


Kreativni direktor, Luna TBWA

»Sempl v zadnjih letih kaže vse večje mišice. Predvsem na programski in tekmovalni ravni, prav dober občutek pa pušča tudi utrip zunaj dvoran.«

Deli, kar ti je všeč