SEMPL > Govorci

Emma Rodero

raziskovalka in univerzitetna profesorica ter direktorica, Media Psyhology Lab, Španija

Emma Rodero

Emma

Emma Rodero je raziskovalka in profesorica na oddelku za komunikacijo na Univerzi Pompeu Fabra (Španija) in ima doktorat iz komunikacije in psihologije. Je tudi direktorica laboratorija Media Psychology Lab, kjer z merjenjem psihofiziološkega odziva poslušalcev analizira, kako lahko zvok in glas izboljšata raven pozornosti, spomina in razumevanja medijskih sporočil. Je avtorica več kot dvanajstih knjig in sedemdesetih znanstvenih člankov o glasu, radiu in zvoku. Odlikuje jo več kot desetletje izkušenj na področju radijske industrije, trenutno pa se ukvarja tudi s sinhronizacijo, kjer je za zvočne drame prejela tudi nekaj nagrad.

Sledi

emmarodero/ emmarodero

Dvorana Europa, 29.11.2019 ob 10:15-10:45

Skrivnost glasu ali kako vpliva na vaša sporočila v medijih

Emma bo razložila vlogo in vpliv različnih vrst glasu in stilov pripovedi v medijskih sporočilih. Predavanje bo temeljilo na rezultatih študij, v katerih so med poslušanjem oglasov in zvočnih zgodb, ki so vsebovali različne vrste glasov in slogov pripovedovanja, merili fiziološki odziv poslušalca (srčni utrip, prevodnost kože, čustveni odziv ...).

Dvorana Emerald, 29.11.2019 ob 11:45-12:15

Umetna inteligenca na pohodu: 7 nasvetov za užitek v vožnji

Napovedi kažejo, da bo konec leta 2020 devet od desetih novih avtomobilov povezanih s spletom. To pomeni preboj v spreminjanju naših voznih navad in pričakovanj, ki jih imamo do avtomobila. Ob pojavu množične uporabe avtonomnih vozil se odpira prostor za različne uporabniške izušnje, ki jih bo oblikovala umetna inteligenca. Kako je avto prenehal biti Faradayeva kletka za oglase, kaj počnemo v avtomobilu med vožnjo, kaj ko čakamo na semaforju, ali lahko čas vožnje spremenimo v ustvarjalni del dneva in zakaj zvok ustvarja neizbrisne podobe? Odgovore na vsa ta vprašanja bodo podali tri blondinke in Britanec.

Oglej si vse govorce