SEMPL > Govorci

Greg Satell

svetovalec za inovacije in transformacijo, ZDA

Greg Satell

Greg

Greg Satell je priljubljen govorec, svetovalec in avtor nove knjige, Cascades: How to Create a Movement that Drives Transformational Change, katerega prispevki se pojavljajo v publikacijah kot so Harvard Business Review, Barron's, Forbes, Inc in Fast Company. Njegova prejšnja knjiga Mapping Innovation je bila izbrana za eno najboljših poslovnih knjig leta 2017. Kot uspešen podjetnik, izvršni direktor in eden najpomembnejših strokovnjakov na področju inovacij, Greg nagovarja občinstva po vsem svetu in sodeluje z vodilnimi organizacijami, da bi bolje tekmovale na sodobnih tržiščih. Nedavno ga je svetovno znani portal Innovation Excellence uvrstil na drugo mesto seznama "Top 40 blogerjev o inovacijah", IDG pa kot enega izmed "10 digitalnih transformatorjev, ki se jim splača slediti." Greg pomaga uspešnim organizacijam premagati motnje in poiskati pot do boljše prihodnosti. Greg je globalni državljan, saj je 15 let živel in delal v vzhodni Evropi, kjer je med oranžno revolucijo v Ukrajini med drugim vodil tudi vodilno novičarsko hišo. Več o Gregu lahko izveste na njegovi spletni strani, GregSatell.com ali pa ga spremljate na Twitterju @DigitalTonto.

Sledi

gregsatell/ digitaltonto

Dvorana Emerald, 29.11.2019 ob 09:00-09:50

Power breakfast session: Kako spodbujati inovativno kulturo

Ideja večine ljudi o odličnem inovatorju je zgrajena na podobi Steva Jobsa: muhast in zahteven, z na videz neusahljivim virom idej. To je morda delovalo pri slovitem ustanovitelju Appla, vendar izjemno redko deluje tudi pri kom drugem. Pravzaprav ravno ti. »važiči« pogosto preprečijo inovacije že v začetku. Veliki inovatorji niso imetniki, temveč posredniki znanja. Z velikodušnostjo in s sodelovanjem gradijo vrhunske mreže informacij in uvidov. Ta delavnica bo predstavila Inovacijski utrip (Innovation Pulse), orodje za samoocenjevanje, izdelano po Apgarjevem testu, ki je bilo razvito v partnerstvu s podjetjem Proteus International in bo pomagalo vsaki ekipi pri vstopu v igro inovacij.

Dvorana Europa, 29.11.2019 ob 14:30-15:15

Kako tekmovati v novi dobi inovacij

Zadnjih nekaj desetletj je inovacije poganjala digitalna revolucija, ki je nagradila hitre in agilne organizacije. Tiste, ki so lahko s posnemanjem in prilagajanjem na trg spotoma prinesle nove aplikacije in s tem obrnile vse na glavo ter pretentale večja, bolj uveljavljena podjetja. Toda danes vstopamo v novo dobo inovacij, ki se bo zelo razlikovala od tiste, ki smo jo poznali. Ko digitalna tehnologija doseže teoretične meje, se pojavijo nove računalniške arhitekture, kot sta kvantno in nevromorfno računalništvo. Nascentne tehnologije, kot so genomika, materialne znanosti in umetna inteligenca, bodo preusmerile pozornost iz "delovati hitro in razbijati ustaljeno" na širitev in poglabljanje povezav s strankami, partnerji, prodajalci in drugimi viri. Dejansko se je ta premik že začel in sposobnost sodelovanja vedno bolj postaja ključna konkurenčna prednost. Trenutno najboljši strokovnjak za inovacije, Greg Satell, bo razložil, kako se znajti v tej novi dobi, ki bo v ospredje postavila prepričljive zgodbe in podrobne izračune. Če pričakujete, da boste čez deset let še vedno poslovali, tega predavanja ne želite zamuditi.

Oglej si vse govorce